Битката на Нинова - спекулата на пазара на гърба на хората

След колекторите, подхваща и частните съдебни изпълнители
Обновена: 7 яну 2022 11:01 | 7 яну 2022 10:31, Камелия Цветанова
54
Битката на Нинова - спекулата на пазара на гърба на хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Енергийната криза, ковид кризата и икономическите проблеми от нея, социалните проблеми, които притиснаха хората имат обективни причини, но и субективни фактори, коментира вицепремиерът Корнелия Нинова.

Обективните са световните пазари и борси, но има и субекти, които ще се опитат да трупат печалби на гърба на хората в тези трудни времена, отсече тя.

Още по темата
Нинова увери, че ролята на управляващите е да покаже, че държавата стои до гражданите и ще ги защити от нелоялни търговски практики.

„Обявихме, че защитата на потребителите ще е приоритет за правителството. Първото, което предприехме, издадохме заповед чрез КЗП, с която спряхме намерението на мобилните оператори да повишат цената на услугите си. Спешно се нуждаем от законова уредба на събирането на вземанията от колекторските фирми“, каза тя.

„България няма законодателна уредба на събиране на вземанията и това е огромен проблем, че нерегистрирани неизвестни фирми ходят по села и градове, притискат хората събират лихви, които не им се полагат и тормозят хората“, отсече тя.

Нинова съобщи, че в БНБ има регистрирани 17 фирми, които могат да събират кредити, оттам нататък има около 40 фирми, които са нито регистрирани, нито доказали капитал, но ходят из страната и тормозят кредитополучатели.

„Това не може да остане така. В най-скоро време ще предложа от името на МС законова уредба. Ще има отпор и вече го усещаме. Вчера пред съвета един от експертите каза, че това е интерес, който се движи между 4-5 милиарда лева и от нас зависи дали за пореден път този въпрос ще бъде заметен“, отбеляза Нинова.

Тя добави, че МС ще постави на вниманието на НС и въпроса за частните съдебни изпълнители и за евентуални мерки срещу спекула на пазара и нерегламентирано повишаване на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Пародия на държава преди 2 години
Смешки за селските баби. Дигна им хляба с 80% ще го свали с 1% и после пак ще го вдигне.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импекс, ти все битки водиш ама на думи, вече 10г
33
0
 
3
 
! Отговори
битката на Нинова преди 2 години
е за последния лев на българина
32
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
А г-жа Импексова не е ли в групата на натрупалите печалби НА ГЪРБА НА ОТРУДЕНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ И ТРУД ИЗГРАДИХА ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЪНШНО-ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА??? И СЕГА Я СЛОЖИХА ДА ВЪДВОРЯВА РЕД??? БОЖЕ МИЛИ! МИЛИ БОЖЕ? И ТОЗИ БЕЗУМЕН ФАКТ Е ОТ продължаваме с промените???
31
0
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Тая шия не е от туршия, от "борба" е!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, цяла БГ е пълна с ферми за криптовалута крадящиот трансформаторите ток при тези катастрофални цени на Тока .Къде спите всички Хиляди ферми за криптодобив насякъде размърдайте сички лъйн0мети от ДАНС и МВР
29
0
 
7
 
! Отговори
БЛАТОТО НА ЧЕРЕПИТЕ преди 2 години
ГОЛЕМИТЕ БИТКАДЖИИ- ОБЕЩАХА 12.5% УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ, А НА ПРАКТИКА СЪС 7/8%- ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ ИМ ПРОДЪЛЖАВАТ И ДАЖЕ БИТКИ ВОДЯТ ЗА ТЯХ...ЗАБРАВИХ И НОСЯТ НОВ МОРАЛ- ИЗТОЧВАТ ЯЗОВИРА И СЕ СНИМАТ ДО НЕГО- ДЕМЕК ГЕРБ ХВЪРЛЯЛИ ПАРИ НАПРАЗНО, ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ НО СМЕ ПРЕЧУПИЛИ ПАНДЕМИЯТА РЕЧЕ ПРЕЗИДЕНТА НА ЧЕРЕПИТЕ, ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ В ЕС, НО СМЕ СТЪПИЛИ НА ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЪТ, НАЙ ВИСОКИ ЦЕНИ ЗА ФИРМИ НА ТОК, 30% ПО ВИСОК ГАЗ НО НЕ СМЕ ВЕЧЕ БЛАТО- НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЯТ ТИЯ ХОРА?
28
0
 
8
 
! Отговори
Да вият преди 2 години
какво става с пенсиите. Тръбяха месеци наред, това им бе в устата, сега нищо, едно голяма нищо. Софтуерът май не е на ред. Масово хората получават по-малко пенсия, отколокото преди месец. А уж в този месец е включено увеличението за 5 дена от декември 2021, т.е. за февруари пенсиите ще бъдат по-малки! Едно ГОЛЯМО НИЩО! Къде е левицата да защити хората и да види за какво става дума! Пълна подигравка! Нямам думи да опиша това, което направиха с пенсионерите!
27
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Защо излъгахте пенсионерите с пенсиите това е долно и гадно! Комунисти само лъжете
26
0
 
4
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Поредното лицемерие! Какъв икономически проблем ще реши регулирането на колекторските фирми? На длъжниците ще им опростят дълговете, ще им намалят лихвите или това са поредните глупости, които дрънкат. Икономиката няма да засили темповете си, фирмите няма да работят повече, а популистките тъпизми на Нинова не допринасят за нещо добро
25
0
 
8
 
! Отговори
на всеки километър преди 2 години
битките на импексова не спират , тя води битка и със себе си . ама иначе загриженоста и за обикновенния българин е пословична :)
24
0
 
5
 
! Отговори
перко преди 2 години
И замириса на море!!! !
23
2
 
13
 
! Отговори
Когато не ви е добре преди 2 години
погледнете снимката на Нинова.Ще повърнете и ще ви олекне.Когато мислите за битието си и ролята на управляващите страната за нивото му,погледнете снимките на Радев,Кирчо,Кокорчо,Рашков и камарилата им.Ще повърнете и ще ви олекне,носамо до падежа на следващите битови сметки и посещение да хипермаркет.След тях няма да имате какво да повръщате.
22
1
 
16
 
! Отговори
Така си е отворила преди 2 години
устата ***,че ще се лапне цялата.То бива лъжи и заблуди,но вече не се издържа.Кажете ми нещо,което тази лъжлива твар е обещала и изпълнила(говоря за народа,а не за отвратителната и партия,изтъкана от фарисейщина и мошеничество).Щеше да издига пенсиите-брат ми има намаление с 20 лв;аз със 17 лв,но виж,жена ми има увеличение със7 лв.Щеше да оправя тока,теца,водата,мобилните оператори-лъжи ифалшиви обещания.Такова некадърно(нее,кадърна е,но за себе си-милионерка е)илъжливо нещо-отврат.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой трябва да спре тази спекула на производители и търговци?
20
2
 
11
 
! Отговори
тони преди 2 години
ТАЯ МИЗИЙСКА ПРЪЧКА СИ МИСЛИ, ЧЕ ЖИВЕЕМ ПО ТАТОВО ВРЕМЕ........ДЪРЖАВАТА НЯМА КАК ДА БЪДЕ РЕГУЛАТОР МЕЖДУ ЧАСТНИ СУБЕКТИ.
19
1
 
14
 
! Отговори
Мошеници от класа преди 2 години
Гечев и задава въпрос, а Нинова отговаря ?! Той не знае нейното мнение ?!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се занимават с проблемите на тока, газта, инфлацията, цените в магазините те се занимават с някакви си фирми за борчове.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1985 г - 9 милиона , 2022г. - 6.5 милиона .Всички управляваха успешно !
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧСИ -тата също като колекторските фирми са голяма мафия !